A.Track : Designparcours Antwerpen

Dit weekend ging de 6de editie van [A.track] van start, een designparcours in Antwerpen waar meer dan 21 designzaken hun primeurs voorstellen en bovendien is het volledig gratis! Met de hulp van Mercedes Benz kan je zelf je hier je eigen parcours uitstippelen. Donderdagavond ging ik alvast een kijkje nemen tijdens de persopening en het was de moeite! Hier zijn mijn favorieten.

1.Espoo.
Espoo. pakte uit met het thema Muuto unseen ter aanleiding van hun 10de verjaardag die zij volgend jaar vieren. De primeur was de soft blocks sofa ontworpen door Petter Skogstad. Ben je benieuwd hoe de soft block sofa tot stand kwam? Wel ik vroeg het hem persoonlijk. De Soft Block sofa was namelijk zijn afstudeerproject dat hij baseerde op enkele hooibalen die hij vrij kon moduleren. De Soft Block sofa is minimalistisch van vorm, maar vrij technisch qua uitvoering. Let vooral op hoe de stretch stof bijna naadloos is afgewerkt. Kortom een technische hoogstand. Met zijn afstudeerproject stond hij op Salone del Mobile in Milaan, waar een plots mysterieuze man zijn sofa optilde en de onderkant grondig bestudeerde. Zonder iets te zeggen was de man terug weg. Achteraf bleek dit de CEO van Muuto te zijn. Je ziet maar, je weet nooit wie je tegenkomt! Naast de soft block sofa stond de bekende Fiber Chair centraal. Benieuwd naar de Fiber Chair ? Check mijn Blogpost hier en bezoek Espoo op de vlaamsekaai 57 en maak kans op een zwarte gesigneerde fiberchair! Good luck! 
D Design Blog soft Blog SofaD Design Blog soft Blog SofaIMG_6335BWD Design Blog Espoo
2.Kaaidesign
Het designerduo Inoda+Sveje presenteert de romantische IS sofa. Kyoko Inoda (Japan) en Nils Sveje (Denemarken) ontwierpen deze houten sculpturale sofa die universele eenvoud, kracht en romantiek uitstraalt en gekenmerkt wordt door zijn Duurzame houtsoorten, traditioneel handwerk en geavanceerde techniek. Donderdag avond was ook live de schilder Albert Pepermans aan het werk.
D Design blog Kaai design IMG_6373BW

3.Hay
In Hay Antwerpen heb ik de Uchiwa, een japanse waaier, loungezetel getest en goedgekeurd! Wat een zitcomfort! Ideaal om even op adem te komen en de design route verder uit te stippelen. uchiwa-4D Design BlogIMG_6381BW

4.Vitra
Bij Vitrapoint Antwerpen stonden de Belleville van gebroeders Ronan & Erwan Bouroullec .Belleville staat de creatieve buitenwijk ik Parijs waar de broeders hun designstudio vestigde. Deze nieuwe prachtige hybride stoel heeft een uiteenlopende materiaalkeuze en unieke gedempte kleurenpallet. De stoel is een spel van gebogen lijnen die dankzij zijn universele vormgeving past in elk interieur, modern of klassiek. Het onderstel bestaat uit spuitgegoten polyamide en voor het zitvlak heb je de keuze uit Plastic, Wood, Fabric en Leather. Ik had deze stoel al uitgebreid geïnspecteerd toen hij in primeur ging op Salone del Mobile in Milaan, maar nu is hij eindelijk verkrijgbaar bij ons! D Design Blog Vitra D Design blog Vitra

5.Donûm
Mijn laatste stop was bij Donûm, het design Walhalla. Voor het eerst in België werd de Oskar gepresenteerd, de nieuwste samenwerking tussen B&B Italia en de Belgische Architect Vincent Van Duysen. Kenmerkend aan Vincent Van Duysen is zijn tijdloze en heldere aanpak. Een object dat spreekt met de ruimte waar het in staat dankzij zijn prachtige materiaakeuze zoals lichtgroen kathedraalglas in, wit Statuarietto-marmer, zwart Marquinia-marmer of houtfineer, in combinatie met de houten tafelpoten.
D Design Blog
D Design Blog Donumd design blog donum

 

 

Post Your Thoughts