Fashion Meets Architecture: Alexander Wang By Joseph Dirand

JDA_ALEXANDER-WANG_08Alexander Wang 2JDA_ALEXANDER-WANG_06Alexander WangAlexander Wang 5JDA_ALEXANDER-WANG_07JDA_ALEXANDER-WANG_05
Wanneer je ooit in Beijing bent, spring dan zeker eens binnen bij de Alexander Wang flagship store. Niet enkel om er te gaan shoppen maar voor de prachtige samenwerking te bewonderen tussen Alexander Wang en mijn favoriete architect Joseph Dirand.

Wat mij enorm inspireert is het gebruik van contrasten. Allereerst is er het zwart wit contrast tussen wanden en vloeren die voor een zekere spanning zorgen. Daarnaast is er de perfecte balans tussen ruwe en pure materialen zoals marmer en brons die hij gebruikt in zijn sculpturale architectonische elementen. De blikvanger van deze flagship store is de marmeren trap tussen een gepolijste bronzen wand enerzijds en een spiegelwand anderzijds. De flagship store dateert van 2012 , maar naar mijn mening het ontwerp is tijdloos.

When you visit Beijing, you should go to the Alexander Wang Flagship store. Not only to buy clothes but to see the beautiful collaboration between Alexander Wang and Paris-based (and my favourite) architect Joseph Dirand.  

What i like about this design is the contrast. First of al there is the black and white contrast in the walls and ceiling. Secondly there is the perfect balance between raw and pure materials like marble and bronze used in his sculptural architectural elements. The eye catcher of this flagship store is the marble staircase between one polished bronze and one mirrored wall. The flagship store opened his doors in 2012, but in my opinion the design is timeless.

Want to see more of Joseph Dirand? Check out his Obumex Showroom in Paris.

There are 7 comments

  1. Droika Engelen

   Ik ben helemaal verliefd op de materiaalkeuze van dit ontwerp en gebruik het dan ook regelmatig als inspiratiebron in eigen ontwerpen. Zelf ben ik nog nooit in China geweest, staat wel op mijn bucketlist!

   1. Het Sushimeisje

    Ik vond China heel leuk, alleen Beijing dan weer niet. Enkel de Hutongs (de ouderwetse woongemeenschappen) daar vond ik leuk, verder vond ik het een beetje een sfeerloze stad. En ik deed aan couchsurfing dus heb veel plekken gezien die toeristen normaal niet zien ;)

    Maar er wordt veel gesloopt en uit de grond gestampt zonder echt aan een unieke sfeer te denken en prettig gemeenschapsgevoel.

    1. Droika Engelen

     Wauw klinkt geweldig! Mijn tweede passie naast design is reizen. Vorig jaar een roadtrip van drie weken gedaan door de westkust van Amerika. Heb je Shanghai gezien? Wat vond je daarvan? Het zou de place-to-be zijn voor architectuur, dus ik heb er hoge verwachtingen van.

     1. Het Sushimeisje

      Ja Shanghai is geweldig!
      Als je gaat probeer dan ook naar de French Concession te gaan. Dit is het gedeelte dat de Fransen ooit hadden gekoloniseerd en er is ook nog een Amerikaans gedeelte. Dus hier zie je echt een mix van invloeden.
      Eigenlijk vond ik alles in Shanghai leuk, ook de buitenranden, waar je met de metro rechtstreeks zo’n 2-3 uur over doet om dit te bereiken O_O Echt zo absurd groot gewoon!

      En als je toch in Shanghai bent; maak dan een dagtochtje naar Suzhou, dat is een oud stadje met leuke Chinese grachtjes en nog niet super toeristisch.

  1. Droika Engelen

   Het gevaar bij een strak/modern ontwerp is dat het klinisch of minimalistisch wordt. De sleutel tot een goed ontwerp liggen hem in de materiaalkeuze: brons en marmer. Heb je de zwarte vintage zetel opgemerkt? Super tof accent.

Post Your Thoughts