Binnenkijken: betaalbaar maar toch uniek.

Mijn interieur

Mijn interieur maakt mij oprecht gelukkig. Vandaag deel ik met jullie het eerste hoofdstuk met betaalbaar design in de hoofdrol. Deze blogpost is een samenwerking met IKEA.

Even alle misverstanden uit de wereld helpen. Het is niet omdat ik interieurarchitect ben dat al mijn meubels design en per definitie onbetaalbaar zijn. Nee, in tegendeel. Je wilt toch niet dat je interieur lijkt op een showroom? Mijn interieur is een hele verzameling, van Scandinavisch tot Belgisch design, van vintage tot modern.  Er zijn enkele duurdere stuks  bij maar de meeste zijn zeer betaalbaar.  De kunst is om iets eenvoudig toch naar je hand te kunnen zetten.

Ikea Besta met een marmeren twist

Ons tv-meubel is de bekende Besta kast van IKEA, die we hebben gepimpt met dezelfde Carrara marmer als in de keuken. Persoonlijk vind ik de cohesie van verschillende materialen die in een interieur terugkomen erg belangrijk. Bovendien kan je het strakke tijdloze design van IKEA Besta in alle interieurs combineren. Online kan je de IKEA Besta kast volledig configureren, best handig. [ezcol_1half]ikea hack : Marmer besta salon tafel[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]ikea hack : Marmer besta salon tafel[/ezcol_1half_end]

Time to sleep

De slaapkamer is een samenwerking met IKEA. De Paxkasten werden deskundig door ons in elkaar gestoken samen met het bed (Malm).  De kasten heb ik een eigen toets gegeven met leren trekkers, die ook op onze vestiairekast in de gang terugkomen. Vind je dit ook een leuk idee? Gewoon leren handgreepjes even googlen en je vindt meteen talloze maten en kleuren. De donkere contrasten van de leefruimte heb ik ook herhaald in de slaapkamer op de achterwand van het bed. De nachtkastjes van By Lassen zijn ook weer in zwart hout met staal. De zwarte nachtlampjes zijn van Menu (het zelfde merk als onze eettafel, maar dat is voor binnenkort).

[ezcol_1half]ikea bed[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]ikea hack : ikea bed[/ezcol_1half_end]ikea pax kast

Time to work

In onze bureau komen dezelfde zwarte accenten terug. Ik bevestigde enkele zwarte leggers van Ikea tegen de zwarte muur, zodat ik mijn marmeren stalen kon tentoonstellen. Ik vond deze stalen te mooi om in een doos te stoppen.  Vervolgens kocht ik twee schragen (IKEA Lerberg) en een plank en de tweede kamer is compleet.

[ezcol_1half][/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]ikea hack : zwarte schilderij planken hangers[/ezcol_1half_end]

Heb jij ook enkele IKEA stuks naar je hand gezet? Goed nieuws want elke maand kan je een bon twv 100€ winnen! Deel jouw interieur met de hashtag #mijnikea en maak kans. Succes!

© 2018 D Design Blog, Photography by Droika Engelen

There are 3 comments

  1. Els

    die marmeren stalen uitstallen vind ik super mooi en origineel. Kleuren en materialen die terugkeren in verschillende ruimtes en de combinatie van duurder en goedkoper, design en vintage met een Scandinavische inslag lijkt wel de beschrijving van ons nestje ?

Post Your Thoughts