Interieurtrends 2019: Maison & Objet

Dit weekend ging ik naar de interieurbeurs Maison & Objet in Parijs op zoek naar de interieurtrends van 2019. Ben jij helemaal mee met de laatste nieuwe woontrends?

1. Terracotta- en andere aardetinten

Er mag weer kleur zijn! Deze warme Afrikaans getinte kleikeuren zijn zeer aanwezig in het kleurenpalet van 2019. In combinatie met wit krijg je een strakke maar warme vormentaal. Maar ook met mosgroen of mosterdgeel gaan deze kleuren heel mooi samen. 

Interieurtrend 2019: Terracotta en klei keuren
2. Duurzaamheid

We worden ons allemaal bewuster van onze ecologische voetafdruk. Daarom kiezen we steeds meer voor duurzaamheid. Ik ben opgelucht dat eindelijk het tijdperk van de wegwerpcultuur voorbij is. We kiezen bewust voor vakmanschap. Natuurlijke materialen zoals hout (eik maar zeker ook walnoot!), rotan, linnen, jute en papier komen in heel wat collecties terug. Tot slot worden  gerecycleerde materialen steeds populairder in onze interieurs. 

Interieurtrend: duurzaamheid

Interieurtrend: papier en natuurlijke materialen Stand van Etnicraft; Molo studio; The ArtGency

3.Staycation: 

Ondermeer door het debat rond privacy zijn we ons steeds meer bewust geworden van onze grenzen. Daarbovenop eist de werkdruk vaak zijn tol. Daarom zoeken we thuis steeds meer de rust op. Dit jaar is een ‘Staycation’ dan ook zeer populair. Deze interieurtrend doet me denken aan de exotische stijl van Ibiza. We zien hier een zacht kleurenpalet met riet- en zandkleuren, vuilroos, en zachte pasteltinten terugkomen. 

4. Eclectic

In 2019 zien we steeds meer een eclectische stijl terugkomen. Het is een collage van verschillende stijlen waar het verleden en de toekomst samenkomen. Een interieur dat een duidelijk statement maakt. Wat vooral opvalt zijn de felle kleuren roze, lila , peach en mintgroen. Naast het spelen met patronen , begint men steeds meer te experimenteren met nieuwe materialen, technieken en texturen

Deze stijl is toch echt nostalgisch ? Ik word er echt vrolijk van. 
Interieurtrends: felle roze tinten en ronde vormen

5. Ronde vormen & bogen:

Geïnspireerd op de art nouveau en romaanse stijl, zien we steeds meer ronde en boogvormen terugkomen. Vergeet dus de strakke rechte lijnen! Het is tijd voor wat dynamiek 

Maison et objet: Tom Dixon

Interieurtrends: ronde vormen en bogen
6. Terrazzo & gekleurd glas:

Ook dit jaar blijft terrazzo enorm populair. Wat vinden jullie van de nieuwe collectie van XL Boom? Hun gekleurd glas wordt allemaal met de hand gemaakt. Vakmanschap, ik ben fan! 

Terrazzo collectie van XL boom

Beelden bevatten auteursrechten en mogen niet zonder mijn uitdrukkelijke toestemming gebruikt worden © 2019 D Design Blog, Photography by Droika Engelen

Post Your Thoughts