Kitchen: 50 Shades of grey

Ik woon nog gezellig thuis bij mama en papa want ik ben aan het sparen voor de loft van mijn dromen in hartje van Antwerpen. Toch weet ik al goed hoe mijn ideale keuken eruit zal zien. Ik droom van een minimalistische keuken met een doordachte strakke vormgeving. In mijn ontwerpen werk ik graag met natuurlijke ruwe materialen zoals marmer, hout of Mortex. Een clean design met een warme uitstraling, dat is het effect dat ik wil bereiken.

I’m still living with  my parents because I’m saving for my dream apartment in Antwerp. But  I already know how my ideal kitchen will look like. I see a minimal clean kitchen with a warm atmosphere thanks to the natural raw materials such as marble, wood and Mortex.  

D Design Blog | white kitchen D Design Blog | white kitchen D Design Blog | white kitchen

Lighter than white

Zo zie ik het ideale plaatje. Een prachtige lichte parket in hongaarse punt gelegd, alle muren wit en dan een pareltje van een witte keuken! Ik zou hier werken met Carrara (Wit met zachte grijze ader) of met Statuario  Calacatta (Wit met duidelijke grijze ader) van Il Granito.

I would work here with Carrara (white with a soft gray vein) or Statuario Calacatta (White clear gray vein).

1. Nicolas Schuybroek Architects, 2-3. Rolies + Dubois 4. Il Granito

D Design Blog |grey kitchen D Design Blog | grey kitchenD Design Blog | grey kitchen

No ordinary Grey

Voor mijn grijze keuken heb ik me laten inspireren door Odilon Creations. Zij gebruiken een eeuwenoude natuurlijke techniek op basis van kalk, marmerpoeder en andere mineralen die de kleur bepalen. Hiermee creëer je een industrieel maar zacht, naadloos en tijdloos interieur. Daarnaast is er uiteraard ook natuursteen. Mijn favoriete steen is de blauw-grijze Ceppo uit Italie vanwege zijn karakteristieke structuur en unieke uitstraling.

For my gray kitchen, I was inspired by Odilon Creations.  They use an ancient natural technique based on lime, marble powder and other minerals to provide the color. This creates an industrialist but soft, seamless and timeless interior. Finally, my favorite stone is the blue-gray Ceppo from Italy through its characteristic structure and unique appearance.

Photography by Cafeine 1. Chielens Interieur 2. Frederic Kielemoes 4. Obumex

D Design Blog | Black kitchen D Design Blog black-01D Design Blog | Black kitchen
Darker than black

Onder het motto “I will stop wearing black if they invent a darker color” is een zwarte keuken mijn absolute favoriet. Zeker in combinatie met een natuurlijke eik of lichte gietvloer geeft dit een prachtig contrast met de witte muren. Mat zwarte fronten in combinatie met een zwarte Nero Marquina of Noir Saint Laurent, prachtig. Al vind ik de variant met zwart staal ook bijzonder stoer en integrerend.

“I will stop wearing black if They invent a darker color” so the black kitchen my absolute favorite. Especially the contrast between black, natural and white walls. I would use matt black fronts in combination with a black Nero Marquina or Noir Saint Laurent , beautiful. But I’m also a fan black steel that gives your kitchen a tough an industrial look.

1. Siematic Belgium 2. DKO 3. Bernd Gruber 4. Stylizimo

© 2015 D Design Blog, photography and inspiration from Pinterest 

There are 4 comments

    1. Droika Engelen

      Wauw lijkt me prachtig! ALs interieurarchitect probeer ik altijd mijn strakke minimalistische design te combineren met industriële en natuurlijke elementen zoals beton, hout of marmer. Dat geeft je strakke interieur meteen karakter en persoonlijkheid.

Post Your Thoughts