Interiorstyling: kleur in je interieur

Hoe breng je kleur in je interieur?

Ben je opzoek naar enkele tips hoe je kleur brengt in je interieur? De volgende simpele tips paste ik toe in het modelapppartement van ‘t Groen Kwartier. Ik ben erg trots om mee deel uit te maken van dit project. De nieuwe groene en autovrije woon site is inmiddels uitgegroeid tot de referentie van stadsvernieuwing in Antwerpen. Op de site van het voormalig Militair Hospitaal wordt de historische architectuur gecombineerd met een eigentijdse vormgeving, prachtig toch?

TIP  1 : kies een neutrale basis.

Vooraleer je aan de slag gaat met kleur, moet je een goede basis hebben. Ik werk altijd met een monochroom pallet van witte en subtiele grijze tinten. Begin met het uitmaken van welke tint wit in jou interieur past. Er zijn namelijk oneindig veel tinten wit. Afhankelijk of je wit meer rood, geel, blauw bevat, krijg je een coole tint of warmere tint. Het neutraalste wit? Ik ga steeds voor RAL 9003. Door je interieur in het wit te zetten, weerkaatst het niet enkel extra zonlicht, het zorgt er ook voor dat de je meubelstukken meer tot zijn recht komen. Of je interieur nu klassiek is met vintage of juist strak en modern, wit zorgt voor meer rust in je interieur en is bovendien tijdloos.

Vervolgens werk ik met een aantal donkerdere accent muren. Wil je een kleine smalle kamer , breder doen lijken? Kies dan voor witte lichte tinten op de langse muren en een donker accent op de korte kopse muren. Dit geeft een ruimtelijk effect waardoor je ruimte groter lijkt. Maar hoe zorg je ervoor dat je interieur niet te kil en klinisch wordt?

[ezcol_1third][/ezcol_1third] [ezcol_2third_end][/ezcol_2third_end]
TIP 2 : Ga voor kleur accenten.

Kenmerkend voor dit hoekappartement in t’ Groen Kwartier in Antwerpen is dat er enorm veel licht binnenkomt onder meer via het overdekte terras. Dit wordt dan nog eens versterkt door de strakke witte vormgeving van de keuken met een wit composiet werkblad. Om het strakke witte te doorbreken, werd er gewerkt met een specifiek kleurenpallet van roos-, rode- en nudetinten in combinatie met warme materialen zoals het eiken parket. Ik breng kleur in mijn interieur aan de hand van decoratie zoals leuke kleuren van kussens. Mijn doel was een Scandinavisch interieur met een speelse eigentijdse twist. Vooral de roodbruine stoelen springen meteen in het oog als je binnenkomt. In de slaapkamers werden de monochrome tinten dan weer doorbroken door een fris roze bedovertrek en speelse accessoires. Het voordeel aan kleur accenten is dat je dit elk seizoen kan wijzigen. Kleurtje beu gezien? Verander gewoon je kussenslopen, plates en decoratie en je het een totaal nieuwe look.

[ezcol_2fifth][/ezcol_2fifth] [ezcol_3fifth_end][/ezcol_3fifth_end] [ezcol_1third][ezcol_3fifth][/ezcol_3fifth] [ezcol_2fifth_end][/ezcol_2fifth_end]
Tip 3: Fleur je interieur op met bloemen

Zaterdag kan je me geregeld terugvinden op de “vreemdelingenmarkt” in Antwerpen. Niet bij de overheerlijke eetkraampjes, maar bij de bloemen. Een interieur is maar kaal zonder planten of bloemen. Voor het project in ’t Groen Kwartier ging ik een bouquet halen bij Wild Flowers & Wodka. Een flowerstyliste uit Antwerpen die werkt met prachtige wilde bloemen. Ik vroeg een bouquet dat paste bij hetzelfde speelse kleurenpallet van het interieur.

[ezcol_3fifth][/ezcol_3fifth] [ezcol_2fifth_end][/ezcol_2fifth_end]

Wil jij ook zo’n interieur?
– Zetel: Hay
– Coffeetable: ontwerpduo
– Tafel: Million Cph
– Luster: Menu
– Barstoel: Normann Copenhagen
– Bureau tafel: Muuto
– Bureau tafel: Hay
– Kubus candleholder: By Lassen

Waar kan je terecht?
– Meubels: Espoo
– Verlichting: PVD verlichting
– Gordijnen: Stofwisseling
– Bloemen: Wildflowers & Wodka
– Ontwerp: Droika Engelen in opdracht van Matexi en Van Haerents

© 2017 D Design Blog, Photography by Toon Grobet

There are 5 comments

 1. Karlien

  Hallo

  Alle wanden van mijn nieuwe appartement wil ik in eenzelfde kleur; de kamers liggen ligging op NO en Z tot W. Er ligt overal een lichte parketvloer en het plafond, de plinten de deuren komen in een wittint. De ramen blijven in zwart aluminium.
  Voor. de inrichting ga ik wellicht naar een combi van Scandinavisch landelijk met mss wel een tikje industrieeel.
  Zijn de tinten 9003 en 9016 voor de muren dan niet te strak, te koel maar mss wel een goede keuze voor plafond + deuren en plinten??? Is 9010 beter voor de muren?
  Graag een beetje advies waarvoor nu al een dikke dank-je-wel!

  Karlien

Post Your Thoughts