YOGASTATION: Kurkwand van Santana als eyecatcher

Op nog geen drie maanden tijd hebben we een casco winkelruimte in het centraal station van Antwerpen, omgetoverd tot een rustgevende yogastudio genaamd ‘Yogastation’. Het concept is eigenlijk ‘yoga on the go’. Want als pendelaar is het soms moeilijk om de tijd te vinden ook nog te gaan sporten.

Er was heel wat werk aan de winkel. Eerst werden de leidingen gelegd, gechaped, gepleisterd en vervolgens de gyproc wanden gezet voor het toilet en de kleedkamer. We kozen voor een neutrale basis met een witte vloer en muren. Een yogastudio moet namelijk rust uitstralen toch? Maar zo’n lichte ruimte heeft wel een eyecatcher nodig

Een kurkwand paste volledig in ons concept want de kurk van Santana is 100% natuurlijk én ecologisch. Santana heeft een heel portfolio van verschillende kleuren en texturen, maar ons oog viel op de prachtige textuur van de kurkwand ‘Alba’. Onze keuze ging naar stoer licht grijs omdat dit mooi samengaat met het groen van de huisstijl van Yogastation.

Waarom kiezen voor kurk in je interieur?

Een kurkwand kan je in verschillende ruimtes gebruiken: woonkamer, keuken of zelfs de kinderkamer. Persoonlijk werk ik graag met een accentmuur. Dit geeft je interieur meteen een luxueuze uitstraling en de nodige elegantie. Leuk om weten is dat kurk ook bijzonder goed isoleert. Kostenbesparend dus, want je moet minder de verwarming opzetten. Naast de goede thermische eigenschappen, isoleert kurk ook bijzonder goed op akoestisch vlak. Het dempt zowel geluid, beweging als trillingen en is bovendien enorm veerkrachtig. Handige eigenschappen voor als er elk kwartier een trein boven de yogastudio rijdt. 

Kurk is dus een bijzonder veelzijdig materiaal. Wist je dat je kurk ook kan gebruiken als vloerbekleding? Kurk voelt lekker warm en vooral zacht aan. Ideaal voor als je thuis veel op sokken of blote voeten loopt. Daarboven is kurk enorm slijtvast, vochtbestendig en bijzonder onderhoudsvriendelijk. Daarom kan je kurk dus zonder zorgen gebruiken in de badkamer of keuken.

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van kurk? Neem dan zeker een kijkje op de website van Santana. Ze hebben een zeer uitgebreid assortiment: van ruwe kurk tot steenmotieven, beschikbaar in tal van tinten en patronen. Vind je niet meteen de kleur die je zoekt? Hun assortiment is ook in alle mogelijke RAL-kleuren te verkrijgen.

Bedankt Santana & Yogastation voor deze leuke samenwerking.

© 2019 D Design Blog, Photography by Droika Engelen

Post Your Thoughts