Siematic Keukenontwerpers: Keukentrends 2019

Welke keukentrends leven er vandaag anno 2019? Willen we allemaal nog steeds een witte keuken? Of mag het vandaag de dag allemaal iets meer kleur zijn? Met mijn fototoestel, pen en papier trok ik naar de showroom van Siematic Keukenontwerpers te Wilrijk. Daar werd ik ontvangen door de vestigingsmanager Machteld voor een rondleiding in hun prachtige showroom.


Bij mijn klanten, zowel particulieren als projectontwikkelaars, is Siematic een vaste waarde in het keukenlandschap. Misschien heeft het wel iets met Duitse degelijkheid te maken?  Wat ik niet wist is dat Siemantic Keukenontwerpers ook een eigen lijn heeft: Arte Liniën. Dit huismerk ziet er qua vormgeving bijna identiek uit als het merk Siematic, maar heeft een meer betaalbare binnen afwerking.

Een moderne keuken is steeds meer het hart van onze woning en wordt dus volledig mee geïntegreerd in ons interieur. Een open keuken is dan ook een sociaal gebeuren waar zowel lekker gezellig gekookt als getafeld moet kunnen worden. Wil jij ook een open moderne keuken? Op de website van Siematic keukenontwerpers vind je alvast inspiratie. Hier zijn de keukentrends van 2019.

1. Witte keuken

Witte keukens blijven nog steeds enorm populair. Wat me wel opvalt is dat tegenwoordig het strak wit wordt doorbroken met een urban touch zoals bijvoorbeeld functionele plantenbakken met verse kruiden. Voor mijn eigen interieur, koos ik ook voor een witte keuken. In ontwerpen combineer ik dit vaak met een marmer werkblad of achterwand. Dit geeft een strakke witte keuken meteen karakter.


2. Walnoot

Deze trend was vorig jaar al duidelijk in opmars en dit jaar breekt walnoot echt volledig door. Wil jij een strak, maar toch warm interieur? Probeer dan zeker de combinatie walnootfineer met een calacatta marmer. Een prachtige, tijdloze en gesofisticeerde uitstraling als je het mij vraagt. Ik heb me alvast laten inspireren door hun toonzaalkeuken voor een nieuw project dus ik kan niet wachten jullie het resultaat te laten zien.

3. Back is the new black

Mag het voor jou iets stoerder zijn? Waarom dan geen keuken in zwarte eikfineer. Een zwarte keuken geeft jouw interieur contrast en karakter.

4. Domotica

De laatste tijd is er een enorme opmars op het gebied van domotica en “slimme” keukentoestellen. Ik sta versteld van wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is. Ben je in de supermarkt? Via een app vertelt jouw koelkast aan de hand van een foto wat er nog allemaal op voorraad is. Of vanop afstand de oven al voorverwarmen? Superhandig toch? Of je gsm draadloos opladen via je keukeneiland? Alles kan.

Wat vind jij van deze laatste 4 keukentrends? Of ziet jouw droomkeuken er toch anders uit? Laat het me weten via de comments!

Beelden bevatten auteursrechten en mogen niet zonder mijn uitdrukkelijke toestemming gebruikt worden © 2019 D Design Blog, Photography by Droika Engelen

Post Your Thoughts