Vitra: Masterclass “Photography & styling”

Droika Engelen 1 Droika Engelen 2 Droika Engelen 3 Droika Engelen 4 Droika Engelen 6 Droika Engelen 7
Droika Engelen 9 Droika Engelen 10Gedreven door mijn passie voor design en fotografie reed ik vorige week vrijdag van Antwerpen naar de showroom van Vitra in Amstelveel om een masterclass “Photography & styling” te volgen georganiseerd door ‘Meet the blogger’.

You don’t take a good photograph, you make it
Toen ik arriveerde in de Vitra showroom, voelde ik me als een kind in de speeltuin. De masterclass werd gegeven door Wendy van Woudenberg van Beeldsteil en Holly Marder van Avenue Lifestyle. Allereerst was er het theoriegedeelte. Naast de basis van fotografie en styling werd er ook de nadruk gelegd op het ontwikkelen van een eigen stijl en identiteit op je blog. Daarna was er de praktijk. Als een bende losgeslagen kippen ging iedereen aan de slag. Je mocht alle meubels en accessoires van Vitra en de planten van Bloomon gebruiken. De belangrijkste tip van Wendy en Holly was “leer je eigen camera kennen”. Ik gebruik mijn Nikon (D70) camera enkel op vakantie, dus dit was een grote uitdaging om een hele middag manueel foto’s te nemen. Gelukkig kreeg ik wat tips & tricks waardoor ik het principe iso, sluitertijd en diafragma onder de knie kreeg. Vervolgens is er het stylingaspect. Belangrijk is dat je niet te veel objecten in één beeld hebt, “Simplicity is the ultimate sophistication ”. Voor mijn fotoreportage ben ik gegaan voor een natuurlijk en licht kleurenpalet van blauw, groen, grijs en bruin. Nu ik het aspect fotografie onder de knie heb, moet ik op zoek naar mijn eigen identiteit als blogger en fotograaf. Wat denken jullie van de foto’s? Niet slecht, al zeg ik het zelf.

Summer green
Wat je zeker niet ontgaan zal zijn, zijn de “summer green limited edition pantom chairs” van Vitra. Vitra schenkt deze designklassieker van Verner Panton weg. De beste 5 bloggers nemen het tegen elkaar op in een stylingwedstrijd, waarbij de beste twee deze limited edition mee naar huis krijgen. Fingers crossed!

Thank you Vitra, Meet the blogger, Wendy and Holly for having me!
Special thanks to José Russchen & Josetta Alkema for helping me with my missing pictures.

There are 8 comments

 1. Caroline Van Doren

  Hey!
  als ik dat had geweten, hadden we samen kunnen gaan vanuit Antwerpen. Ik was nog enorm aan het twijfelen omdat ik de vorige masterclass van Meet The Blogger in Rotterdam had gevolgd en die was echt erg interessant. Ik was wel de enigste uit België, dat viel wel nogal op :).
  En inderdaad, je hebt mooie foto’s gemaakt!
  C

  1. Droika Engelen

   Super jammer! Anders hadden we inderdaad samen kunnen rijden, anderhalf uur alleen rijden naar Amstelveen is best eenzaam. Persoonlijk vind ik de foto’s soms iets te donker en te veel ruis. Dat ligt aan de iso. Volgende keer dus meer mijn statief gebruiken en een langere sluitertijd.

 2. Caroline Comyn

  hi Droika, Mooie beelden! Bij een volgende editie, schrijf ik me ook in….op dat gebied kan ik hier ook nog een hoop leren.
  En wat betreft je branding, dat zit prima. Je persoonlijke stijl was me meteen in het oog gesprongen ;-)
  Ik kijk alvast uit naar meer! Caroline

  1. Droika Engelen

   Hey Carolien, Dankjewel voor je feedback! Hou zeker de website van “Meet the blogger” in de gaten voor hun volgende events, Als ik me niet vergis is er een grote blogger conferentie in september waar ik sowieso naar toe ga. het is echt de moeite. Je leert nieuwe bloggers kennen, andere stijlen nieuwe mensen. Op het gebied van fotografie moet ik nog veel leren. Soms waren de foto’s qua belichting beter op mijn iphone dan op mijn camera. Gelukkig bestaat er photoshop! ;)

Post Your Thoughts