Atelier Pierre: Facet collection

Als Interieurarchitect en design expert ben ik steeds op zoek naar vernieuwend jong Belgisch design. Mijn oog viel op familie West-vlaamse bedrijf Vanhalst. Onder het label Atelier Pierre bieden ze jonge Belgische ontwerpers de kans om hun collectie te ontwikkelen. Hun visie: duurzame maar budgetvriendelijke interieur producten die naast creativiteit ook authenticiteit uitstralen.

Atelier Pierre lanceert Facet

Geinspireerd op de plooitechnieken uit het Oosten, ontwierp men uit beton een reeks geometrische origami interieurobjecten. Ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren zoals grijs of stoer blauw, maar ik ben tegenwoordig helemaal into pink vibes. Wat ik vooral leuk vind aan deze collectie is dat de objecten eigenlijk allemaal multifunctioneel zijn. Je kan het gebruiken als vaas, pennen- of theelichthouder, kortom hoe het jou uitkomt. Bij mij deed hij vrijdag avond dienst als wijnkoeler, handig en stijlvol.


Hun prototypes waren voor het eerst te zien op Biennale interieur na hun deelname aan het project 5×5 georganiseerd door Designregio Kortrijk. Wat denken jullie ervan? Ik vind de combinatie tussen de zachte roze tinten het stoere grijze beton zeer geslaagd. Ze hebben dan ook een mooi plekje in mijn interieur gekregen.

[ezcol_1half][/ezcol_1half] [ezcol_1half_end][/ezcol_1half_end][ezcol_1half][/ezcol_1half] [ezcol_1half_end][/ezcol_1half_end]

© 2017 D Design Blog, Photography by Droika Engelen

There are 2 comments

Post Your Thoughts