Binnenkijken: elke vierkante meter is belangrijk

Binnenkijken in eigen interieur

Mijn partner en ik kochten een nieuwbouw appartement op het Zuid in Antwerpen. Een wit blad waar we volledig ons ding konden doen. Het oorspronkelijke plan van de ontwikkelaar vond ik echt maar niets. Een typische klassieke lange gang met deuren naar alle kamers, wat een verspilling van ruimte. Het appartement is niet groter dan 75 m2, dus elke vierkante meter is belangrijk. Ik heb dan ook het hele plan hertekend. De uitwerking ervan deden we met verschillende eigen aannemers die ik goed ken.

De hele puzzel begon met de eetkamer en de keuken, deze vormen één grote ruimte. Een keuken is meer dan een functionele plek, koken is voor ons een belangrijk sociaal gebeuren dat centraal moet staan. Daarom kozen wij voor een lichte, witte keuken. Het werkblad is gemaakt uit composiet. Dit is een zeer duurzaam materiaal dat makkelijk te onderhouden is, want in onze keuken willen we kunnen koken zonder zorgen. Om onze strakke witte keuken wat karakter te geven, kozen we zelf een Carrara marmeren plaat bij Van Den Weghe.

[ezcol_1half][/ezcol_1half] [ezcol_1half_end][/ezcol_1half_end]

Licht geeft mij rust

Vanuit de leefkeuken zie je dat onze lichtgrijze gietvloer naadloos is doorgetrokken door het hele appartement . Deze weerkaatst ook enorm veel licht. De lichte kleuren zorgen voor een harmonieuze eenheid. Onze voorgevel bestaat bijna volledig uit ramen. Overdag komt het daglicht binnen via onze glasgordijnen, ‘s avonds brengen de warme tinten van onze ledverlichting sfeer en gezelligheid. Verlichting is zo belangrijk in een interieur. Ik krijg er de kriebels van als ik op een plan een lichtpunt zie centraal in de ruimte. Samen met PVD verlichting werkten we een lichtconcept uit waarbij de juiste accenten worden uitgelicht. Het was ook een zeer bewuste keuze om in heel het appartement, zelfs de bulblampen, met led te werken. Aan verlichting geef ik graag wat geld uit want zonder het juiste licht is je interieur nooit af.

[ezcol_1half]Verlichting[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]ronde zwarte tafel[/ezcol_1half_end]

Donkere meubels geven karakter.

Mijn ontwerpen bestaan steeds uit een duurzame basis in een licht kleurenpallet dat tot zijn recht komt met enkele donkere contrasterende meubelaccenten. Om ons interieur karakter te geven, ging ik op zoek naar een zwarte houten ronde eettafel. Ik werd snel verliefd op de strakke tafel van Menu, ontworpen door Norm Architects, maar ik heb geduldig gewacht tot deze tafel in solden kwam bij Espoo in Antwerpen. Hierbij was het een hele zoektocht om de perfecte stoelen te vinden. De stoelen die ik voor ogen had zijn echte design klassiekers en daarvoor tel je al gauw achthonderd euro neer per stuk. Jammer, maar dat kon ik er echt niet aan geven. Ik zocht iets jong en eigentijds dat het strakke interieur doorbreekt. Via Instragram kwam ik in contact met Hanne en Vincent van Mr. Frisco uit Antwerpen. Naast vintage design verkopen zij ook enkele nieuwe vintage re-editions. De Galvanitas stoel is een Nederlands design uit de jaren ‘50 die opnieuw in productie is. Ik ben helemaal weg van de industriële look van deze “schoolstoel”.

Waar we wel in geïnvesteerd hebben is de 3-potige, iconische shell chair van Hans J. Wegner. Het is een prachtig en iconisch stuk, ontworpen in 1963 en een pronkstuk in onze woonkamer.

[ezcol_1half][/ezcol_1half] [ezcol_1half_end][/ezcol_1half_end] 

Ons interieur is aangekleed met planten en souvenirs van onze verre reizen. Ik ben een verzamelaar en hou dus van decoratie, zolang het maar niet te chaotisch wordt. De salontafel is een eigen ontwerp. We hadden enkele grote tegels uit de badkamer over. Dus mijn schoonvader laste voor ons een strak zwart frame “et voilà”. Doordat verschillende materialen terugkomen, creëer je één coherent geheel, en het kostte ons niets.

[ezcol_1half] [/ezcol_1half] [ezcol_1half_end][/ezcol_1half_end]

Onze badkamer en slaapkamer zijn ingericht zoals een hotel suite. Een open plan, zonder deuren. Het badkamermeubel is op maat gemaakt in witte Corian. Ik vond het belangrijk om een kleine ruimte zo optimaal mogelijk te benutten. Voor de douche kozen we een mooi groot formaat van tegel, dus geen echte marmer hier. Dit is iets budgetvriendelijker. Onze zwarte strakke en minimalistische inbouwkranen zijn van Vola. Benieuwd naar onze slaapkamer? Lees dan mijn blogpost over de samenwerking met ikea.

Het ontwerpen van mijn eigen interieur is een van de moeilijkste opdrachten tot nu toe. Voor jezelf ben je altijd nog kritischer. Financieel moesten er hier een daar compromissen worden gesloten, maar nooit op esthetisch vlak. Bij een nieuwbouw zit er altijd enige tijd tussen de aankoop en de uiteindelijke oplevering. Hierdoor hadden we ruim de tijd om over elk meubel en elk detail goed na te denken. Wij deden geen wilde impulsaankopen, maar een doordacht interieur met een verhaal achter elk item. Als er dan toch moet geïnvesteerd worden dan liever een goed product met langere levensduur. Mijn interieur maakt mij echt gelukkig. De tip die ik dan ook zou willen geven is om niet te overhaast te werk te gaan. Sluit geen compromissen. Als je iets echt wilt, wacht dan tot je voldoende gespaard hebt. Anders heb je nadien toch spijt.

Shoppinglist

 • tafel: Snargarde – Menu
 • Vazen; Lyngbe Porselaen
 • Stoelen: Galvanitas – Mr Frisko
 • Lampen boven eettafel: Norman Copenhagen
 • Drank trolley: Anoon – By lassen
 • Zetel: johan – sofacompany
 • Drank trolley: Anoon – By lassen

There are 9 comments

 1. Nicole

  De tegels in de badkamer en douchewand zijn heel mooi !
  Is dit een natuursteen of imitatie in een keramische tegel ?
  Kan ik eventueel het merk ervan vernemen?

Post Your Thoughts