IKEA x ELLE X-mas styling

X-mas is arroud the corner! Samen met Ikea en Elle deed is mee aan een X-mas styling. We kregen elks een budget van € 250 om een kerststyling in elkaar boksen, met een prachtige boom en een originele Kersttafel als eindresultaat. Ik ging aan de slag met de nieuwe Vinter 2017 kerstcollectie.

 

Hoe begin je aan een styling voor je kerstboom of -tafel?

Lang leven Pinterest! Voor ik aan een styling begin, maak ik een moodboard op Pinterest. Ik zoek hier kleuren, sferen en inspiratie. Vervolgens denk ik een concept uit dat past binnen het thema en mijn persoonlijkheid. Mijn stijl is erg minimalistisch; dus het draait om de juiste balans te vinden tussen stijlvol en gezellig. Vooraleer ik naar de winkel storm, kijk ik wat ik in huis heb. Je hoeft ook niet alles in het nieuw te zetten. Combineer je alledaagse servies met chique glazen en een nieuw tafelkleed met bijhorende servetten. Je tafel ziet er meteen heel anders en feestelijk uit.

[ezcol_1half][/ezcol_1half] [ezcol_1half_end][/ezcol_1half_end]

Wat maakt deze tafel uniek?

Heb je voorbeelden van iets dat jij gepersonaliseerd hebt of op een unieke manier hebt gebruikt? De basis van deze tafel is het tafelkleed, de borden en de servetten van de Vinter 2017 collectie. Deze passen allemaal in mijn licht grijze kleurthema dat ik voor ogen had. Vervolgens leg ik enkele groene en zwarte kleuraccenten. It’s all about the details right? Mijn tafels zijn altijd zeer persoonlijk. Zo maak ik voor elke gast een naamkaartje. Voor het kerstthema deed ik hier klein dennentakje en een strik door. Je gasten voelen zich helemaal welkom. Heel eenvoudig maar leuk!

[ezcol_1half][/ezcol_1half] [ezcol_1half_end][/ezcol_1half_end]

Wanneer jij een kesttafel dekt en een kerstboom versiert, wat mag er dan niet ontbreken?

Als decoratie ben ik verzot op kandelaars en kaarsen. Een kaars is voor mij het symbool voor gezelligheid. Ik heb ze dan ook in verschillende vormen en maten. Wat er onder mijn kerstboom niet mag ontbreken? Pakjes natuurlijk!

Benieuwd naar wat de andere ervan hebben gemaakt? Hier vind je het originele artikel van de X-mas Challenge.  Nu is het aan jou! Stem op mijn X-Mas styling en maak kans op een Bon van 250 euro van Ikea ! Succes!


© 2017 D Design Blog, Photography by John Stapels

There are 2 comments

  1. Lara

    Mooie basic tafel heb je gemaakt, dat is ook mijn stijl! Heb je deze tafelsetting ook gebruik voor de afgelopen kerst? Wij gaan vaak gourmetten en dan zit mooie tafeldecoratie er niet in bij ons, de tafel is dan altijd net iets te klein, haha.

Post Your Thoughts