Luxaflex - Raamdecoratie

Gordijnen op maat maken je ruimte visueel af en zijn DE sfeermakers in een interieur. Of je nu kiest voor een felle accentkleur of voor neutrale tint. Gordijnen zorgen voor verbinding en dat het interieurontwerp samensmelt tot één harmonieus geheel. 

Gordijnen kiezen, hoe begin je hieraan?

Maar stoffen kies je best niet online, die moet je gezien en gevoeld hebben. Ook de lichtinval en oriëntatie bij jouw huis is zo belangrijk voor de finale keuze van de stof. Een kleur in daglicht of kunstlicht, is echt een wereld van verschil. Daarom laat ik me als interieurarchitect steeds bijstaan door een gordijnen consulent. Iemand die meezoekt naar specifieke oplossingen, binnen een bepaald budget en een mooie diverse collectie aan raamdecoratie kan aanbieden. Aan de hand van stofstalen maken we dan ter plaatse een moodboard die past bij het interieurontwerp.

Licht geeft mij rust.

De keuze van de kleur is heel persoonlijk. Sommige klanten halen hun energie uit felle kleuren. Voor hen kiezen we een vrolijk kleurenpallet waar de raamdecoratie in een fellere accentkleur de hoofdrol speelt.

Persoonlijk ben ik dan weer iemand met heel veel energie die ik volledig smijt in mijn job. Wanneer ik thuiskom na een lange (soms stresserende) werkdag. Wil ik juist zo weinig mogelijk prikkels en heb ik nood aan rust. Ik heb dus veel meer behoefte aan een neutraal kleurenpallet met zachte grijs en beige tinten.

Interieurtrend: layering

De nieuwste trend op het gebied van raambekleding is layering, waarbij je jaloezieën of vouwgordijnen combineert met gordijnen in een gelaagde stijl. De stoffen vullen elkaar perfect aan, zodat je stijlvolle combinaties van kleur, textuur en dessin kan creëren.

Zo’n gelaagde stijl straat niet alleen rust en warmte uit, maar voegt ook diepte en dimensie toe aan een ruimte. Tegelijk krijg je extra mogelijkheden om flexibel met lichtinval en privacy te spelen. Laagjes voor het raam hebben ook een isolerend effect – goed voor het milieu en je energierekening – en dragen bij tot een betere akoestiek in huis doordat ze het geluid dempen.

Luxaflex is al jaren een gevestigde waarde in het landschap van raamdecoratie en zijn vooral bekend voor hun kwalitatief hoogwaardige houten jaloezieën. Sinds kort heeft Luxaflex ook gloednieuwe gordijnencollectie met inspirerende eigentijdse kleuren en rijke texturen.

Een wereld van oplossingen

Voor mij als interieurarchitect is Luxaflex een enorme meerwaarde omdat ik binnen 1 merk verschillende oplossingen kan aanbieden en sferen kan creëren. De houten jaloezieën hebben zijn uitstekend om te verduisteren en zorgen voor de nodige privacy. Ze hebben ook een stoere uitstraling en zorgen voor contract in het interieur.

De nieuwe collectie gordijnen straalt dan weer pure elegantie uit. Van open en transparant om het licht te filteren tot dicht en lichtwerend om een ruimte te verduisteren. Allerlei kleur- en materiaalcombinaties zijn mogelijk, zowel diepe kleuren in stevig fluweel als zachte tinten in natuurlijk linnen.

De keuze tussen de mogelijkheden kunnen soms overweldigend zijn.

Daarom helpen we je graag verder

Toonzaalbezoek

  • Toonzaalbezoek bij stoffenleverancier - €375
  • Bij bestellingen boven de 5000 euro worden deze kosten niet in rekening gebracht.

In return

  • Persoonlijk advies over stoffen en raamdecoratie.
  • Moodboard uitgewerkt i.f.v. keuze tapijten, lamellen en gordijnen.
  • Bijhorende offerte uitgewerkt door onze decoratie-expert.
Duurzaam renoveren
Laatste post
LUXAFLEX - Raamdecoratie
Zoektocht naar je droomwoning
INTERIEURTRENDS 2023