Project Schoten

Een mix van Functionaliteit en Stijl

Droika Engelen, een ervaren interieurarchitect met bijna 10 jaar expertise, heeft een opmerkelijke transformatie ondergaan van het leven in een klein appartementje in Antwerpen naar het bouwen van haar droomhuis in Schoten. Met haar dochtertje in gedachten, besloot ze dat het tijd was voor een ruimere en functionelere leefomgeving. Als gepassioneerde professional heeft ze haar kennis en creativiteit losgelaten op hun bouwproject om een nieuwe thuis te creëren dat perfect aansluit bij de behoeften van haar gezin. Met een focus op functionaliteit en een high-end uitstraling, heeft Droika een unieke mid-century moderne sfeer gecreëerd die haar huis tot een ware eyecatcher maakt.

Een huis op maat

Droika en haar gezin besloten een bouwgrond te kopen in Schoten en hun eigen huis te ontwerpen. Dit gaf hun de mogelijkheid om elk aspect van het huis aan te passen aan hun persoonlijke smaak en levensstijl. Door haar expertise en ervaring bij Oscar V Villabouw wist ze precies hoe ze een interieur moest creëren die praktisch, functioneel en toch stijlvol was.

De overgang naar hun nieuwe huis in Schoten was voor haar en haar gezin een grote verandering ten opzichte van hun vorige kleine appartement in Antwerpen. Bij het ontwerpen van hun eigen huis stond functionaliteit centraal. Als jonge moeder begreep Droika het belang van een praktische en goed georganiseerde leefruimte. Elk aspect van het interieur is zorgvuldig overwogen om aan de behoeften van het gezin te voldoen. Van een doordacht grondplan met vloeiende circulatie tot slimme opbergruimtes, alles is ontworpen met het oog op comfort en gemak. De speelkamer naast de leefruimte voor haar dochter is een absolute must in het interieurontwerp, een plek waar haar kind vrij kan spelen waar die je af en toe kan afsluiten om de ruimte opgeruimd en rustig te houden.

High-end materialen

Het kloppende hart van het huis is ongetwijfeld de open leefkeuken, een prachtige vertaling van het moodboard met dekton door Cosentino , natuursteen door Louis Culot, microtopping en walnoot als absolute hoofdrolspelers. Deze materialen vormen de rode draad doorheen de hele woning en creëren een sfeervollemidcentury vibe. Het is een plaats waar ze zich thuis voelen en kunnen genieten.

Deze materialen bieden niet alleen een vleugje luxe en elegantie, maar zijn ook duurzaam en gemakkelijk te onderhouden, wat perfect aansluit bij het drukke gezinsleven. Door deze materialen te combineren met doordachte interieurdetails en enkele design meubelstukken heeft Droika een tijdloos interieur gecreëerd met een eigentijds design en karakter. 

Een Verbinding met de Buitenwereld

Wat meteen opvalt in de leefruimte en keuken is de keuze voor grote raampartijen die een overvloedig natuurlijk licht binnenlaten en een prachtig uitzicht op de tuin bieden. Dit creëert een naadloze overgang tussen binnen- en buitenruimtes. Het natuurlijke licht zorgt voor een open en luchtige sfeer in het interieur. Daarnaast versterkt het visuele contact met de tuin de verbinding tussen binnen en buiten, waardoor de natuur als het ware naar binnen wordt gehaald en een gevoel van harmonie en rust ontstaat.

Het tuinontwerp speelt ook een cruciale rol bij het creëren van een uitnodigende sfeer. De keuze voor ronde en organische vormen in de tuin voegt zachtheid en harmonie toe aan de buitenruimte, terwijl hoge grassen en een warm rood-roze kleurenpalet een gastvrije ambiance creëren. Een tuin met aandacht voor biodiversiteit en die 4 seizoenen mooi blijft.  De combinatie van deze elementen maakt de tuin een plek waar ze graag tijd doorbrengen, om te ontspannen en te genieten van de schoonheid van de natuurlijke omgeving. Het samenspel van grote raampartijen, natuurlijk licht, ronde vormen en warme kleuren resulteert in een harmonieuze en ontspannen omgeving die een positieve invloed heeft op het welzijn van de bewoners. 

Duurzaamheid en Bewuste Keuzes

Duurzaamheid en bewuste keuzes staan centraal in haar interieurontwerp. Ze streeft ernaar om niet alleen esthetisch aantrekkelijke, maar ook ecologisch verantwoorde interieur creëren. Met zorgvuldige aandacht heeft ze materialen en producten geselecteerd die een minimale impact hebben op het milieu, waarbij ze de nadruk legt op energie-efficiëntie . 

Om haar duurzame visie te realiseren, heeft ze vol overtuiging gekozen voor een warmtepomp en een dak vol zonnepanelen. Hierdoor kan ze optimaal gebruikmaken van hernieuwbare energiebronnen en haar ecologische voetafdruk verkleinen. De woning is dan ook energie neutraal. Tot slot is er de integratie van slimme domotica in het ontwerp, waarmee niet alleen de functionaliteit wordt optimaliseert, maar ook de verlichting en de sfeer van het interieur geregeld. Het resultaat is een prachtige combinatie van functioneel en esthetisch design, waar duurzaamheid, bewuste keuzes  en technologie hand in hand gaan.

Conclusie

Het bouwen van haar eigen huis was een uitdagende maar lonende ervaring. Het gaf Droika de mogelijkheid om haar passie voor interieurontwerp ten volle te benutten. Elk detail, van de indeling van de kamers tot de keuze van de meubels, is het resultaat van haar persoonlijke betrokkenheid en toewijding. Haar ontwerp weerspiegelt niet alleen haar expertise als interieurarchitect, maar ook haar unieke stijl en persoonlijkheid. Als jonge mama heeft ze bewezen dat het mogelijk is om een high-end interieur te realiseren binnen een budget, zonder concessies te doen aan stijl en kwaliteit. Ze heeft bewust gekozen voor duurzame materialen en energiebewuste oplossingen, waardoor het interieur niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook futureproof.

Door haar verhaal te delen op social media is wil ze iedereen inspireren die droomt van een eigen uniek en functioneel huis. Wat Droika's werk onderscheidt, is haar aandacht voor detail en haar vermogen om de unieke persoonlijkheid en levensstijl van haar klanten te weerspiegelen in elk project. Haar ervaring in high-end villa-bouw, haar vermogen om een tijdloze maar toch unieke interieurs te creëren en haar voorliefde voor hoogwaardige materialen maken haar referentiepunt in de interieurwereld en een bron van inspiratie voor toekomstige projecten.

Photography by Felicia Van Ham
Deze beelden zijn gemaakt in opdracht van Droika Engelen en bevat auteursrecht. Deze mogen niet zonder uitdrukkelijke toestemming gebruikt wordenDuurzaam renoveren
Laatste post
LUXAFLEX - Raamdecoratie
Zoektocht naar je droomwoning
INTERIEURTRENDS 2023